Aktuella engagemang

Aktuella engagemang

Här kommer en kort sammanfattning över vad jag fokuserar på just nu. Du kan även hitta mer information på Linkedin.

Qleano | VD & medgrundare

Qleano (Cleaning Services & Estate i Sverige AB) – ägs av Hiya Invest AB. Vi är ett digitalt och onlinebaserat varumärke med målet att bli Sveriges största flyttfirma. Nyckeltal och siffror kring bolaget hittar du här. Det var även med Qleano vi tog hem priset som Årets innovatör i Eskilstuna 2018.

Hiya Invest AB | Medgrundare

Hiya Invest AB är ett gemensamt ägarbolag för mig, Adam och Yvonne. Genom Hiya är vi helägare till Qleano, startar nya bolag, investerar i onoterade bolag och har även en portfölj noterade innehav. Genom Hiya driver vi även UngDrive i Eskilstuna.

Unga Aktiesparare | Styrelse

På årskongressen i mitten av april 2019 blev jag invald i Unga Aktiesparares förbundsstyrelse. I UA finns ett stort antal ideellt engagerade medlemmar och vi är runt 10 000 medlemmar totalt. Unga Aktiesparare driver bland annat Ung Privatekonomi och UAs mål är att utbilda och sprida kunskap om sparande och aktier.

Create | Styrelse

Sedan maj 2018 ingår jag styrelsen för Create, en av landets främsta företagsinkubatorer. Create vänder sig till kunskapsintensiva startups som har ambition och potential att gå internationellt. Inkubatorn är ett non-profitföretag och är non-equity i företagen som går in i något av Creates program. Syftet med Create är att bidra till expansiv och välmående region i Södermanland och Västmanland.

YoungDrive | Strategi

Sedan 2011 har jag varit engagerad i YoungDrive, ett impact venture som ligger mig nära om hjärtat. Vi har ett grymt team bakom det hela och skapar grym impact med små medel. Vi har haft över 17 000 utbildningstillfällen i tillväxtländer i Subsahara Afrika med goda resultat. Vi vill utmana traditionellt bistånd och den ineffektivitet, kortsiktighet och korruption som finns inom sektorn. Vill du engagera dig? Hör av dig!

UngDrive | Licenstagare

Sedan sommaren 2017 har vi via Hiya drivit UngDrive i Eskilstuna. Genom UngDrive får ungdomar chansen att driva ett företag under sommaren, istället för att jobba på ett sommarjobb. De får ett startkapital, en utbildningsvecka och löpande coaching från riktiga unga entreprenörer under hela sommaren. Det är ett hjärteprojekt där vi dels får ge tillbaka till staden där vi började vår entreprenöriella resa men också vår möjlighet att påverka unga människors mindset, självförtroende och självkänsla i tidig ålder. Under sommaren 2018 hade vi 45 ungdomar i Eskilstuna som startade sommarlovsföretag genom UngDrive.

Tidigare engagemang

Ung Företagsamhet | Styrelse

Båda mina föräldrar är akademiker och jag hade knappt hört talas om entreprenörskap innan gymnasiet. Under gymnasiet blev jag exponerad mot just entreprenörskap genom Ung Företagsamhet och föll pladask. Jag drev ett UF-företag sista året på gymnasiet. Efter studenten jobbade jag för föreningen som skolinspiratör och projektledare under nästan två år och jag har varit aktiv i styrelsen i Södermanland under ett antal år. Under november 2018 valde jag att kliva av för att släppa in nya personer som kan komma in med ny energi. UF jobbar med entreprenörskap i skolan på såväl grundskolan som på gymnasiet med målet att få fler företagsamma och entreprenöriella människor i Sverige.