Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Årets första avsnitt av Peptalk

1 min read

I veckan släppte vi 2020s första avsnitt av podcasten Peptalk. I det här avsnittet får jag skutta över på andra sidan bordet då jag blir intervjuad av Philip.

Under avsnittet pratar vi om hur jag kom in på företagandet från första början och vilka engagemang jag har idag. Vi pratar om Qleano, YoungDrive och även lite om Renovare.

Philip tar upp att när han studerade på universitetet så var det hetaste som fanns att jobba för bank. Idag är upplevelsen att många vill jobba för heta startups eller starta egna bolag istället. Vi pratar om varför det blivit så, vilken roll förebilderna som lyfts i media har och vart den svenska startupscenen står just nu.

Nu har vi gjort en säsong av Peptalk tillsammans och det har varit roligt att få prova på konceptet, podda och jobba med Philip. Det känns extra roligt att skapa podden för Pepins räkning då jag i det allra mesta tycker att bolaget står för och gör bra saker – att ge fler människor tillgång till och möjligheten att resa kapital och investera i onoterade tillväxtbolag.

Inför julen satt vi ned och pratade om vad som känts bra under hösten och vad vi vill göra med podden framåt. Vi kom fram till att vi vill fokusera ännu mer på riskkapital och kapitalanskaffning som ämnen. Det är något både vi tycker är intressant och som vi vill lära oss mer om. Att i podden få reflektera över vad som händer i marknaden, träffa personerna som investerar kapital och entreprenörerna som tar in kapitalet till sina bolag är något båda två är riktigt taggade för.

Det är superkul att människor väljer att följa det vi gör och du som lyssnar får gärna fortsatt komma feedback och tankar kring innehållet, det är det enda sättet för oss att utvecklas och bli bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − tretton =