Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Årets innovatör

1 min read

Qleano tog hem priset som årets innovatör på Eskilstuna näringsliv 2018

I veckan tog Qleano hem priset som Årets Innovatör i samband med Eskilstunas Näringslivsgala 2018. Vi blev ganska förvånade när vi blev nominerade och än mer förvånade när vi vann då vi inte hade gjort något särskilt under detta år utan kört på som vanligt med vårt fokus på kontinuerligt förbättringar och marginal gainsdvs. att hela tiden förbättra alla detaljer med 1%, vecka ut och vecka in, och på så vis bygga ett aggregerat stort förbättringsresultat som över tid gör den stora skillnaden. Det är ett arbete som bärs upp av hela bolaget och samtliga i teamet som varje dag och vecka ifrågasätter varför vi gör saker på ett visst sätt och hela tiden bidrar till att förbättra sitt och bolagets arbete och flöden. En annan faktor som nämndes i motiveringen var vår innovativa affärsmodell. Vi har jobbat med vår affärsmodell under rätt lång tid och den utvecklas hela tiden. Många av er känner kanske till boken Lean Startup? Vi har alltid (utan att veta om det) jobbat med den metoden genom korta snabba A/B-tester och dummies för att se hur vi kan utveckla vårt digitala erbjudande och våra produkter mot såväl slutkunderna som våra anslutna operatörer.

Qleano blev årets innovatör i Eskilstuna

Även om jag inte är ett superfan av att priser likt detta, då bedömningen är subjektiv och egentligen inte säger så mycket om vad vi gör och presterar, så är det ett grymt kvitto för vårt team som varje dag kämpar på med att utveckla och driva bolaget framåt i den ständiga strävan på nästa innovation. De andra nominerade var ett bolag som heter Kingmill och Blowpoint, ett bolag som gör alkomätare för offentliga miljöer och som hotell, restauranger och andra ställen ska köpa in och ställa i sin lobby eller entré. Ett grymt komplement till alkolås i bilar och en produkt som borde finnas på betydligt fler ställen!

//D

 

Täcka Udden

Dan Lainio
1 min read

Nytt bolag – Renovare Invest

Nu är det dags för nästa äventyr! Sedan 2011 har jag haft möjligheten att livnära mig på att driva och bygga bolag, mitt största...
Dan Lainio
2 min read

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fyra =