Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Boontariga Pipatanangura – börsstyrelse vid 21

I vanliga fall brukar vi spela in podden strax efter lunch på fredagar. Den här veckan träffades vi i studion på fredag morgon. Besök i studion gjorde Boontariga Pipatanangura, entreprenör.

Jag lärde känna Boontariga för 5+ år sedan via YEOS, Young Entrepreneurs of Sweden. Sedan dess har hon varit en av de personer jag bollat livet, entreprenörskap och affärer med.


Boontariga är idag bland annat aktuell med bolaget Nordic Psychology, ett bolag som använder Virtual Reality (VR) inom vården. Teknologin kan vara ett bra verktyg för att bota fobier och trauman med. Utöver sitt engagemang i Nordic Psychology hjälper hon också bolag med rekrytering, framförallt tillväxtbolag som vill stärka upp ledningspositioner.

I podden får vi höra mer om resan Boontariga gjorde med bolaget Netjobs. Hon kom in som en av de första anställda i bolaget som på bara ett par år gick till börsen. Förutom en operativ roll i bolaget satt Boontariga också i styrelsen i börsbolaget, blott 21 år gammal. Styrelsen utgjordes av många namnkunniga ledamöter och det var en minst sagt turbulent resa på börsen för Netjobs. Hur är det att jobba i ett bolag där du har aktier och optioner som tappar i värde? Hur påverkas du av det? Vad finns för utmaningar med en extremt stark säljkultur? Hur är det att vara styrelseledamot i ett börsbolag när det blåser på rejält och du inte har någon att bolla med?


Lyssna på avsnittet för att få får höra mer om den utmanande, roliga och stundtals turbulenta perioden med Netjobs.  Vi pratar om företagskultur, styrelsearbete, rekrytering, försäljning och mycket mer. Under avsnittet får vi även en del handfasta råd om vad du ska tänka på när du rekryterar till ett bolag i tillväxtfas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + tretton =