dan lainio

Jag heter Dan Lainio och har jobbat med heltid med att driva bolag sedan 2011. Allra roligast har jag när jag får jobba med strategi, marknad, marknadsföring, digital försäljning och digitalisering.

Det mesta som har med bolagsbyggande, företag och investeringar tycker jag är kul, vilket syns på vad jag engagerar mig i och vad jag lägger min fritid på. Utöver bolagsbyggandet gillar jag att samla nya intryck och upplevelser genom resor eller att anta olika typer av utmaningar, som att spela innebandy-VM med Japans landslag.

Idag ligger mitt huvudsakliga fokus på de bolag jag är delägare i. Renovare Invest AB startades under 2018 och är ett investmentbolag jag och min partner Yvonne håller på att bygga upp. Qleano, ett bolag som hjälper kunder att hitta rätt städbolag för sina specifika behov tar upp mycket av min tid då jag är VD för bolaget och därmed har det operativa ansvaret. Utöver detta är jag engagerad i några olika organisationer som jobbar med att på olika sätt stötta entreprenörskap. Jag sitter med i styrelsen för Create, en företagsinkubator och är med och driver YoungDrive, en entreprenörsutbildning för unga. Hittills har vi utbildat över 17 000 ungdomar i bland annat Uganda, Botswana och Zambia. Sedan april 2019 är jag även invald i Unga Aktiesparares nationella styrelse.

Min LinkedIn-profil hittar du här.