Dan Lainio

Jag heter Dan Lainio och har sedan 2011 drivit egna bolag och arbetat i styrelser. Genom entreprenörskapet får jag jobba med vad jag tycker är roligast; strategi, marknad, marknadsföring, digital försäljning, team och digitalisering.

Utöver bolagsbyggandet gillar jag att ta mig an nya utmaningar och äventyr, som att spela innebandy-VM med Japans landslag eller att springa långa lopp.

Idag ligger mitt huvudsakliga fokus på de bolag jag är delägare i. Vi är ett team på tre personer som tillsammans driver bolag och investerar som en sidosyssla. Qleano är ett onlinebaserat varumärke där vi har som mål att bli Sveriges största flyttfirma, tar upp mycket av min vakna tid. Utöver detta är jag engagerad i några olika organisationer som jobbar med att på olika sätt stötta entreprenörskap. Jag sitter med i styrelsen för Create, en företagsinkubator. Jag är med och driver YoungDrive, en entreprenörsutbildning för unga. Hittills har vi utbildat över 17 000 ungdomar i bland annat Uganda, Botswana och Zambia. Sedan april 2019 är jag även invald i Unga Aktiesparares nationella styrelse.

Tillsammans med Philip Scholtzé har jag även hostat podcasten Peptalk, en podd för dig som är intresserad av att bygga eller investera i växande bolag, oavsett om du är entreprenörer, investerare och eller vanlig aktiesparare. Bakom podden står bolaget Pepins.

Min LinkedIn-profil hittar du här.