Dan Lainio

Jag heter Dan Lainio och är en entreprenör och investerar även via Renovare Invest AB. Genom entreprenörskapet får jag jobba med vad jag tycker är roligast; strategi, marknad, marknadsföring, digital försäljning, team och digitalisering.

Det mesta som har med bolagsbyggande, företag och investeringar tycker jag är kul, vilket syns på vad jag engagerar mig i och vad jag lägger min tid på. Utöver bolagsbyggandet gillar jag att samla nya intryck och upplevelser genom resor eller att anta olika typer av utmaningar, som att spela innebandy-VM med Japans landslag.

Idag ligger mitt huvudsakliga fokus på de bolag jag är delägare i. Renovare Invest AB startades under 2018 och är ett venture-investmentbolag jag och min partner Yvonne håller på att bygga upp. Qleano, ett bolag som hjälper kunder att hitta rätt städbolag för sina specifika behov tar upp mycket av min tid då jag är VD för bolaget och därmed har det operativa ansvaret. Utöver detta är jag engagerad i några olika organisationer som jobbar med att på olika sätt stötta entreprenörskap. Jag sitter med i styrelsen för Create, en företagsinkubator och är med och driver YoungDrive, en entreprenörsutbildning för unga. Hittills har vi utbildat över 17 000 ungdomar i bland annat Uganda, Botswana och Zambia. Sedan april 2019 är jag även invald i Unga Aktiesparares nationella styrelse.

Tillsammans med Philip Scholtzé driver jag podcasten Peptalk, en podd för dig som är intresserad av att bygga eller investera i växande bolag, oavsett om du är entreprenörer, investerare och eller vanlig aktiesparare. Bakom podden står bolaget Pepins.

Min LinkedIn-profil hittar du här.