Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Fler veckor i Ottsjö och Jämtland framöver

Vandringsled 260 Ottsjö

Vi fick några magiska dagar i Ottsjö även den här gången. På så många sätt blev det inte alls som jag tänkt mig. Det blev mycket bättre. Vi fick en del jobb gjort, vi hade bra snack, jag fick med lite fjällöpning, vi fick med fjällvandring och vi förlängde livet genom att överdosera skratt.

På väg till Hållfjället

Fler veckor i Ottsjö framöver

Jag har sedan några år spenderat 4-6 långhelger i Ottsjö och Jämtlandsfjällen årligen, både sommartid och vintertid. Det är en plats på jorden som får mig att må riktigt bra. Därför har jag under de senaste åren utvärderat möjligheten att skaffa ett eget ställe i Ottsjö eller någonstans i närheten. Jag har kikat på tomt, lägenhet och andelslägenheter. Förra hösten var jag nära på att köpa en andelslägenhet i Ottsjö Fjällby men valde till slut att inte gå vidare i processen. Sedan dess har jag småkikat på lite olika lösningar men inte gått vidare med något.

Under den senaste resan upp till Ottsjö pratade jag och Nicolas om att spendera mer tid i fjällen, för att jobba remote och för att leva lite bättre. Ottsjö Fjällby och deras andelslägenheter kom återigen på tal.

Vandringsled 260, ottsjö till Hållfjällets turiststation
På väg till Hållfjällets turiststation

Vi gjorde lite research och pratade om vad det skulle innebära att ha tillgång till ett eget ställe i fjällvärlden på samma ställe som andra kompisar. När vi spontanringde ett telefonnummer på hemsidan fick vi veta att de hade städdagar på plats varför bland annat styrelsen skulle vara där. Vi ringde till nästa person i listan och några minuter senare tog vi oss ned till byn för husesyn.

Nu, en vecka senare, så har jag och Nicolas gått med på att köpa varsin andelslägenhet. Vår kompis Frida, som också var med i Ottsjö, håller på att kika på en egen lägenhet och förhandlar i skrivande stund. Alla tre med andelar samma veckor. Det ger mig sju veckor per år i Årefjällen. Likaså för Frida och Nicolas. Hur magiskt är inte detta? Ökad access till drömstället på jorden, dessutom med kompisar som delar intressen.

Mer av livet – mer må bra

Jag har som rutin att en gång per halvår utvärdera och reflektera över min livssituation. Det låter mer dramatiskt än vad det är. I själva verket är det en praktiskt övning som är lika enkel som praktisk. Jag åker till ett ställe där jag kan tänka bra, tar med mig en anteckningsbok och går igenom frågorna: Vad ger mig energi? Vad tar energi? Vart är jag? Vart vill jag? Hur tar jag mig dit? Vad vill jag ha mindre av? Vad vill jag ha mer av?

Att spendera mer tid i bergen, fjällen och naturen är något som länge funnits med på listan över saker jag vill göra mer. Att köpa in sig i detta boende är en fantastisk möjliggörare för det. Att dessutom få göra det med med vänner och kompisar adderar bara till känslan att jag kan ha fattat ett av mina bästa beslut någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 16 =