Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Glamping – en mikrosemester mitt i allt

Efter en sommar där många av oss delvis blivit berövade på det roliga passade jag och Sara på att ta oss en mikrosemester i de värmländska skogarna. Istället för det vanliga knössliga tältandet, med allt vad det innebär, hakade vi på glampingtrenden och fick några magiska dagar tillsammans på Arnöns klippor vid Vänern.

Glamping Sverige
Glamping Arnön, Värmland

Vi tog tre nätter i ett av Happie Camps tält. Just nu har de tält vid olika locktons i Värmland. Konceptet är rätt enkelt; istället för att hyra en stuga hyr du ett lyxigare tält. Glamping är Glamorous Camping. Väl på plats finns en mulltoa, storkök, köksporslin, färskvatten på dunk och en miljö där du finner dig ensam mellan blåbärsris, skog och klippor som vätter mot Sveriges största sjö. Camper ligger cirka 5-10 minuters promenad från parkeringen.

Nyskördade blåbär med en bananpannkaka på en inte så nyskördad banan

Det var magiskt att få spendera dagarna med varandra och lägga både tid och fokus på den andre. Laga mat, bada, springa på skogsvägarna, planera för framtiden, reflektera, läsa och hänga. Det är inte allt för ofta vi skapar oss denna tiden, även om vi vet hur mycket vi uppskattar det när vi väl gör det.

För dig som vill ge din respektive en soft landing till outdoorlivet eller introducera denne för större äventyr i framtiden är glamping en aktivitet som rekommenderas. Löftena efter helgen säger att jag och Sara både kommer springa traillopp ihop och tälta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 6 =