Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Hemma från Singularity University

Exponential Innovation Program Singularity University 2019 attendees

Nu har det gått ungefär en vecka sedan jag kom hem från Singularity University. Det var en upplevelse som var intensiv, inspirerande och lärorik.

Allt som allt var vi ungefär 70 deltagare från 24 olika nationaliteter. Vi spenderade tre dagar på Singularitys campus, ett campus som ligger inne på NASAs område. Jag kom till hotellet på söndag kväll och lämnade vid lunch på torsdagen.

Dagarna bestod omväxlande av föreläsningar, diskussioner och workshops. Vi touchade på områden som Artificiell Intelligens, Virtual Reality, Digital tillverkning, bioteknik, blockchain men också på hur det är att driva innovation i organisationer, att få med sig människor, hur du kan tillämpa exponentiellt tänkande med mera.

Vad jag tar med mig

Det finns så mycket jag vill dela med mig av från SU men också från alla de intressanta samtal jag har med spännande och smarta människor eller från de artiklar och böcker jag kommer över. Egentligen är det anledningen till att jag kickade igång den här bloggen från första början, för att kunna dela med mig av tankar och reflektioner från all input jag får. Särskilt de tankar jag har kring teknik, affärsmodeller framåt och bolagsbyggande. Tyvärr resulterar det allt som oftast i snabbt nedkluttrade inlägg utan korrläsning. Vi får se om jag lyckas råda bot på detta framöver och faktiskt prioriterar att ta mig tiden att göra detta ordentligt eller om tanken på det hela är mer lockande än att faktiskt göra det. Tills vidare får jag hänvisa till Singularity Hub. Jag rekommenderar verkligen deras nyhetsbrev om du är intresserad av exponentiella teknologier och vad som möjliggörs med hjälp av denna.

Hur som helst, några insikter och saker jag tar med mig, förutom de många nya kontakterna och vännerna jag fick med mig:

  • Pace layers, hur hantera det faktum att olika delar av en organisation eller ett samhälle kan och kommer röra sig olika snabbt i en förändringsfas.
  • Det är skillnad på att bry sig om något intellektuellt och att bry sig emotionellt. Välj ditt syfte noga.
  • Tekniketik är något vi behöver tänka mycket och noga kring. Detta är något Max Tegmarks bok Liv 3.0 bland annat behandlar.
  • Bioteknikens utveckling kommer att förändra oss människor från grunden.
  • När du läser något nytt, gå in med inställningen “Vad intressant det här är” och se vad som händer.
  • Artificiell intelligens kommer att förändra världen som vi människor lever i från grunden.
  • Det finns nästan alltid en miljon andra människor där ute som jobbar på samma sak som du.

Tillbaka i vardagen så händer det en hel del saker under ytan, även om det ovanför ytan står ganska stilla. Det känns som att 2019 blir ett bra år med många spännande saker som kommer igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 2 =