Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Minako med mor

För den som gillar mat i allmänhet och sushi i synnerhet så är kanske Minako Sushi ingen nyupptäckt planet i Universum. Stället har funnits under några år och ligger på en tvärgata till det Guide Michelinmärkta Sushi Sho som kaptenas av Carl Ishizaki. Bakom disken på Minako står istället Jashim Uddin. Restaurangerna har bland annat gått heads up i den fantastiskt roligt klippta Yotubekanalen Uppdrag: Mat.

Flamberat något som var gott
Pilgrimsmussla toppat med annat gott.

Det var min mor som kom med förslaget att vi skulle spontana in till sushihaket. En bordsbokning online och en kort promenad senare satt vi vid baren för en Omakase (typ kockens val). Tyvärr så har jag inte fått tillbaka min smak sedan Coronan, vilket gjorde mitt besök lite förgäves. Mor min var dock nöjd över att få aktivera det japanska tungmålet för några timmar i ett sparrande med kocken.

Efter dagens övning ger jag den som säger att du äter med ögat inte mer än delvis rätt. Rätterna var väldigt fina att kika på, att få hänga med min mor och prata lite arkitektur och design var också kul. Mor min kan sin sushi och hon sa att maten var god, så jag litar på henne – men ett återbesök krävs för att kunna ge en fullständig köprekommendation på detta ställe.

Kungsholmen och Stockholm vaknar så sakta till liv igen efter en sömning sommar, vilket är kul. Som ett brev på posten bjuder vädret bjuder på sitt bästa när många kommer tillbaka från sina semestrar. Lagen om jävlighet stämmer lika bra som alltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 2 =