Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Podcast om Bill Gates och Gigekonomi

55 sec read

Idag släppte vi vårt andra gemensamma avsnitt av podcasten Peptalk. Avsnittet handlar om Gigekonomi och vi intervjuar bland annat Stephen Schad, grundare och VD av egenanställningsföretaget Frilans Finans.

Under avsnittet pratar vi även om dokumentären Inside Bill’s Brain; Decoding Bill Gates. Philip och jag lyfter fram våra key takeaways från de tre avsnitten. Bland annat lyfte pratade vi om hur mycket Bill Gates tenderar att läsa men också vilken viktig roll Melinda Gates har och haft för Microsoft och i den gemensamma stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation.

Under rubriken gigekonomi lyfte vi upp att vi snappat upp lite siffror i en rapport från McKinsey som heter Independent Work: Choice, necessity and thee Gig Economy, att 162 miljoner personer i Nordamerika och Västeuropa, eller 20-30% befolkningen i arbetsför ålder, utövar i ngn form av frilansande jobb. Det är mycket det. Vi berörde också det faktum att risken förflyttas från bolagen till individen när du går över till gigare istället för anställd.

När Philip fick frågan om han kunde tänka sig att vara gigare berättar han att han fick frågan om han ville konsulta när han började på Pepins. Hör mer om varför han reflexmässigt sa att han ville bli anställd i podden.

Under intervjun med Stephen fick vi också höra om bolagets kontorssatsning i Stockholm för de egenanställda.

Kom gärna med feedback och tankar på podden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 8 =