Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Singularity University – vilka innovationer kommer att rädda världen?

1 min read

Om det inte är tydligt att innovationer, ny teknik och entreprenörskap är saker jag kickar igång på så har jag misslyckats totalt med min personal branding. Varje dag läser vi skräckrubriker om saker som händer i världen. Plast i haven, flyktingkatastrofer och klimatförändringar. Mycket jäkla skit. Desto mindre läser vi om de olika tekniska framsteg och innovationer som, förhoppningsvis, kan vara en del i att lösa många av de utmaningar vi står inför.

Singularity University

Under våren fick jag ett stipendium, Sollos Pris, på 100k SEK. Jag bestämde mig tidigt för att använda delar av dessa pengar till att investera i min egen utveckling och utbildning. Tack vare stipendiet åker jag till San Francisco för att attenda Exponential Innovation ProgramSingularity University. Utbildningen syftar till bli bättre på att driva innovation och gå djupare i exponentiella teknologier. Svinintressant. SU är väldigt hypeat just nu och deras inkubator och startup-program har båda länge varit hett eftertraktade av game changers från hela världen.

Det finns även en blogg kopplad till Singularity University, Singularity Hub. På bloggen skriver de om just exponentiella teknologier som AI, Machine Learning, Biotech, foodtech, framtidens energi, autonoma bilar och mycket mer.  Vill du ha ett öra mot marken kan jag verkligen rekommendera att läsa bloggen. En del innovationer är längre bort i tiden medan andra redan nu är ute och testas. Gemensamt för alla är att detta är teknologier som, om de realiseras och kommersialiseras, kommer att ha stor påverkan på allas våra liv.

Viktiga tekniker för en bättre framtid

Om du vill få en bättre bild över exponentiella teknologier och på vilka sätt de är med och formar vår värld så rekommenderar jag att läsa Abundance av Peter Diamandis, som är en av initiativtagarna till Singularity University. Du kan så klart gå den snabba vägen och kika på hans Ted Talk, även om det inte riktigt blir samma som att läsa hela boken. På Singularity Hub kan du bland annat läsa om hur vi ska tillgodose världens efterfrågan på fisk och skaldjur, utan att förstöra våra hav, varför det är superdumt att inte gå mot autonoma bilar, särskilt i stora städervarför framtiden kommer snabbare än vad du tror, hur kryptovalutor kan vara en nyckel till frihet för människor,  varför vi inte kan ta till oss den exponentiella utveckling som sker inom AI eller vem som kommer dominera AI och därmed världen, typ…

Du behöver kanske inte checka in på Singularty Hub varje dag men det skadar inte att prenumerera på deras nyhetsbrev för att hålla dig a jour.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + elva =