Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Sollos Pris 2018

1 min read

I helgen fick jag ta emot Sollos Pris 2018 för mitt fokus på att främja entreprenörskap

Det har varit några intensiva veckor som i lördags toppades med att jag fick ta emot utmärkelsen och stipendiet Sollos Pris 2018 för mitt fokus på att främja entreprenörskap hos andra. Priset delades ut i samband med att av mina absoluta favoritbolags Årsstämma, Investment AB Spiltan. Priset gick för andra året i rad till Eskilstuna, vilket känns extra kul då staden verkligen behöver mer entreprenörskap. Förra årets vinnare var min kompis Mattias Stjernström som bland annat grundat Klara Fastigheter och Garden of Potential.

Motiveringen från kommittén löd: Dan Lainio är en entreprenör som redan vid unga år visat sin förmåga och sin stora passion för att också stötta andra. Hans engagemang i svenska utbildningsprojektet UngDrive och dess internationella motsvarighet YoungDrive gör honom till en värdig vinnare av Sollos Pris.

Vi var tre finalister på plats som alla fick berätta om oss själva och vad vi gör inför Spiltans aktieägare. Efter att lite frågor från moderatorn fick sedan publiken rösta fram vinnaren.

Även om jag fick äran att vara på scenen så är det ett fantastiskt gäng som tillsammans jobbar för att göra den riktiga skillnaden i alla saker jag engagerar mig i.

Ett extra stort tack till vill jag skicka till er grymma människor jag får förmånen att jobba med på olika sätt och som är lite galnare än gemene man och som delar tron på att vi kan flytta berg och göra riktig skillnad.

Adam Gyllhamn – Qleano/Hiya AB/Ungdrive
Yvonne Berglund– Renovare Invest AB/Hiya AB/Qleano
Självklart också hela Qleanoteamet!!!

Josefina Lönn – Youngdrive
Iliana Björling – Youngdrive
Stefan FalkBoman – Youngdrive/Ungdrive
Linda FalkBoman – Youngdrive/Ungdrive
Daniel Marklund – Youngdrive

Och tack Philip Scholtzé för den ursprungliga nomineringen!

Helgen innan var jag och Adam i Kiev, Ukraina för att hälsa på hos Beetroot, det bolag vi outsourcat vårt IT till. De svenska entreprenörerna Gustav och Andreas har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga Beetroot till vad det är idag!

Skuttar vi tillbaka ytterligare en helg så var det YEoS Summit i Helsingborg. Nätverket Young Entrepreneurs of Sweden samlade 120 unga entreprenörer för bra häng, intressanta föreläsningar, fest och djupa samtal.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 1 =