Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Sommaren 2019 – En aktiv sommar

Löpning

Outdoor, jobb och berg kan bäst summera sommaren 2019. På löpsidan var höjdpunkterna definitivt Salomon 27k och Ultravasan 45. Där Ultravasan 45 var mitt första marathon, ish. Jag har fått mersmak för traillöpning och det är verkligen något jag vill göra mer av framöver. Efter att ha läst boken Born To Run så har inte löpsuget direkt minskat. Utöver det så har det blivit ett par vändor till Ottsjö och Jämtlandsfjällen. Nu under sensommaren har jag även hunnit med ett besök på släkthuset i den Finländska skärgården, en workationresa under en långhelg.

Traillöpning i Jämtlandsfjälllen

Gran Paradiso

Precis som förra sommaren blev det en vandringsresa till Gran Paradiso även under sommaren 2019. Vi utgick från Aosta, tog en lokalbuss till Cogne. Därifrån tog vi olika dagsetapper mellan olika Rifugios där vi spenderade natten. Vi hade även med oss löparskorna för att nöta lite traillöpning i bergen. Vi avslutade med ett par dagar i kuststaden Finale Ligure.

Den längsta sträckan vi vandrade var en Via Ferrata på cirka 10 timmar. Vi hade inte med oss rätt klättringsutrustning men fick uppleva bergsgetter live. Fantastiskt hur de kan skutta, hoppa och balansera på nästan icke-befintliga klipphällar.

UngDrive

Den här sommaren hade vi cirka 60 anmälda ungdomar till vårt bootcamp med UngDrive i Eskilstuna. Inte bara den största upplagan vi haft utan också en av de bästa. Att se ungdomarna växa från en dag till en annan under kick-off-veckan är magiskt. Att få jobba med så grymma coacher som vi har är också det en grym upplevelse. Nu tar vi sikte på nästa sommar där vi ska fortsätta jobba för att uppa konceptet på hemmaplan.

Qleano

Efter en intensiv vår för hela teamet så har vi under sommaren kunnat se effekten på det hårda arbete vi lagt ned. Nu till hösten kommer vi addera ytterligare en tjänst, flytthjälp. Vi kommer även genomföra en re-branding och öka vårt fokus på B2B-sidan. Så klart utöver det som ingår i det dagliga arbetet med att konstant jobba för att förbättra vårt workflow och hantera alla de utmaningar som dyker upp längs vägen.

Annat jobb

Även på andra håll och kanter rör det på sig. Vi har fortsatt dialog igång med bolag vi är intresserade av. Vi har även siktat in oss på en specifik bransch vi tycker är intressant och jobbar fokuserat med att utvärdera olika bolag samtidigt som vi ser över möjligheten att själva starta något från grunden.

Vi har även tagit några tidiga steg till ett samarbete som ska leda oss till möjligheten att hjälpa ägarledda företag i vår hemregion att stärkas ytterligare.

Framåt

Jag gillar augusti. Det är mer ett nytt år för mig än januari. Nystart när många är åter från semester med ny energi och inspiration. Nu är det 12 månaders race till nästa sommar, innan det nya året kan börja igen.

Fokuset framåt är:

  • Öka tempot och ta nästa kliv med Qleano. Ny kostym, fler tjänster, högre tempo. Den egna målbilden är hög för kommande år och det kommer att krävas en hel del från hela teamet för att nå dit.
  • Starta innebandysäsongen och förberedelserna inför VM-kval med Japan i februari, ett VM-kval som kommer spelas i Thailand.
  • Jobba vidare med vårt business case i ny bransch med Renovare Invest AB / Hiya Invest AB.
  • Lansera nytt koncept inom utveckling av ägarledda bolag i Sörmland tillsammans med ny samarbetspartner.
  • Fortsätta leta efter och bygga relation med intressanta entreprenörer och bolag i branscher som har en positiv impact på vår kära planet.
  • Ge mig själv tiden att upptäcka fler stigar och mer natur genom löpningen, för att utvärdera om jag kan ta mig an ett riktigt ultra nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 12 =