Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Unga Aktiesparares förbundsstyrelse

1 min read

Dan Lainio med representanter från Ugna Aktiesparare i Eskilstuna

Årets första kvartal har verkligen gått undan och det har minst sagt varit fullt ös nu. Jag börjar acklimatisera mig till klimatet och det känns skönt att det händer saker. De senaste åren har inte varit lika hektiska, tempohöjningen känns välbehövlig.

I helgen hade Unga Aktiesparare sin 30e årskongress, ett grymt event med representanter från UAs olika regioner. Förutom själva stämman avverkades även en bankettmiddag, efterfest och flera föreläsningar under söndagen. Bland annat Carl Armfelt, numera med Tin Fonder och den nylanserade Core Ny Teknik, kom på besök.

Min allra första upplevelse med Aktiespararna var när jag, tillsammans med Adam, gick på ett event i Eskilstuna. Poolias dåvarande Sverige-VD och någon högt uppsatt i Mackmyra besökte oss. Vi kan lätt säga att vi drog ned medelåldern på det eventet.

Det blev en extra rolig helg då jag från och med nu ingår i Unga Aktiesparares nationella styrelse. Totalt har UA över 14 000 medlemmar i hela Sverige och driver bland annat viktiga projekt som Ung Privatekonomi. Det känns superkul att få engagera sig mer i UA genom styrelseuppdraget och jag hoppas verkligen kunna bidra till förbundet med mina entreprenöriella erfarenheter, styrelseerfarenheten och min digitala kompetens.

I styrelsen har vi en bra mix av kompetenser. Från en student, till en jurist, PR-konsult, IR-person, analytiker och en investerarcoach. Vi har både nya ögonen in i rummet och mer erfarna personer – precis som det ska vara. Jag ser verkligen fram emot styrelseåret och att jobba tillsammans med hela teamet.

Mitt intresse för aktier, näringsliv och bolag har alltid varit stort. I UA har jag varit passiv medlem under ett antal år. Att nu få jobba strategiskt med andra människor som inte bara är intresserade av utan också riktigt duktiga på att investera i aktier känns väldigt kul. UAs uppdrag är att sprida kunskap och utbilda i sparande, ekonomi och aktier gör att uppdraget inte bara känns roligt och utmanade men också väldigt viktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =