Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

UngDrive Eskilstuna 2018

UngDrive Eskilstuna 2018 - sommarlovsentreprenörer

UngDrive Eskilstuna – kick off

För andra året i rad driver vi UngDrive i Eskilstuna genom vårt bolag Hiya AB. Tack vare support från Eskilstuna Kommun, Företagarna Eskilstuna-Torshälla, Sparbanksstiftelsen Rekarne, Munktell Science Park och privata finansiärer får 45 ungdomar möjligheten att under sommaren coachas och utbildas av fem entreprenörer i att driva sina egna sommarlovsföretag. Sommaren inleds med en kick off-vecka där vi under fem dagar går igenom moment som försäljning, ekonomi, marknadsföring, drömmar och mål. Under de fem dagarna tar vi även in gästföreläsare för att inspirera och boosta upplevelsen ytterligare.

Under sommaren fortsätter de 45 ungdomarna att driva sina företag på egen hand men med stöd från oss coacher via avstämningar över telefon, facebook och särskilda säljdagar. Den 14 augusti avslutar vi sommaren tillsammans på Munktell Science Park igen.

Varför gör vi det här?

Jag tror på entreprenörskap som den kanske enskilt viktigaste förändringsfaktorn i världen, och världen behöver förändring. Genom UngDrive får vi inte bara möjligheten att ge tillbaka till Eskilstuna, vår hemstad och basen för våra bolag, utan också bidra till att fler ungdomarna ökar sitt självförtroende, självkänsla och sina entreprenöriella förmågor. Vi strävar också efter att själva vara och agera som de förebilder vi hade velat haft när vi var 16 år gamla. Efter den här veckan har du inte bara fyllt på med energi och inspiration för hela året – du är också tömd på energi efter fem intensiva dagar där allt går ut på att göra upplevelsen så grym som möjligt för de ungdomar som ska starta sina bolag.

En extra shout out går till det grymma team som gjort veckan möjlig och som givit absolut allt och lite till; Linnéa Asklöf, Josephine Andersson, Cornelia Strandh och Adam Gyllhamn – fan vad ni är grymma!

Även ett stort tack till Peter Paunovic, Pernilla Kjellström och Lovisa Berglund för att ni tog er tid och delade mer av era erfarenheter och lärdomar. Det betyder mycket, inte bara för mig utan för årets UngDrive-ungdomar och därmed vår framtid.

Entreprenörsutbildning i utvecklingsländer

Finansieringsmöte YoungDrive Entreprenörskap är förändring och världen behöver förändring. Entreprenörskap i allmänhet och entreprenörskap för unga i synnerhet har alltid legat mig nära om...
Dan Lainio
1 min read

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + sju =