Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Vad är ett bra bolag?

Ny vecka och nytt poddavsnitt av podden Peptalk. Den här veckan pratar jag och Philip om vad ett bra bolag är. Till vår hjälp har vi Johan Roslund, Vice President på GP Bullhound Asset Management. För den som är intresserad av att investera i techbolag är det här ett riktigt matnyttigt avsnitt där Johan delar med sig av många tips på hur du kan tänka när du utvärderar bolag.

Vid sin analys läggs ett extra stort fokus på produkt och team. I verktygslådan för att ta tempen på ett bolags team och företagskultur använder han bland annat tjänsten Glassdoor. Där kan han ta tempen på hur bolag fungerar som arbetsplats då anställda kan lämna recensioner på sina arbetsplatser.

Utöver det nämner Johan hur han använder Rule of forty för att värdera SaaS-bolag.

Jag och Philip pratar också om vad vi tycker gör ett riktigt bra bolag, vad kännetecknar dem och vad är viktigt för oss? Jag får prata lite om mitt favoritbolag Patagonia och varför jag tycker att de är ett av världens finaste bolag.

Du hittar podden där poddar finns!

Miljarderna börsen går miste om och VC-fondernas …

Vid det här laget vet du om att en ny vecka betyder ett nytt avsnitt av Peptalk! Den kanske största nyheten den här veckan...
Dan Lainio
5 min read

Investera i startups och scaleups – Stefan Backlund, Katalysen

Är du intresserad av att lära dig mer om att investera i startups och scale-ups utanför börsen? I podden Peptalk pratar jag och Philip...
Dan Lainio
3 min read

Årets första avsnitt av Peptalk

I veckan släppte vi 2020s första avsnitt av podcasten Peptalk. I det här avsnittet får jag skutta över på andra sidan bordet då jag...
Dan Lainio
1 min read

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − två =