Dan Lainio Dan Lainio - entreprenörskap och bolagsbyggande

Veckoträning med teamet

Träning Team Qleano

En gång per vecka samlas hela vårt team hos NumberOne Gym i Eskilstuna för att riva av ett riktigt mördarpass tillsammans. Träningen är frivillig och du deltar när du har möjlighet. Passen leds av en PT och brukar ha en bra mix av styrka och kondition, anpassat för att passa alla oavsett vart du är i din träning idag (superviktigt för att få med alla). Till detta kopplar vi även på individuella träningsmål, där varje person själv får välja vad den vill uppnå med sin träning. Det kan handla om att springa fem km eller att springa 100 km, att få bättre rutin på sin träning eller att lyfta x antal kg. Det spelar ingen roll vad för mål du sätter, så länge du har ett mål som motiverar dig och är en utmaning.

Fördelarna med att träna ihop, som ett team

Vi har dels de uppenbara fysiologiska fördelarna som kommer med återkommande pulshöjande träning. Men också värdet av ökad corestyrka för oss skrivbordssittande.

Att vara på gymmet och pusha sig själv till sin egna fysiska gräns är inte bara utmanande rent kroppsligt, det kan också vara väldigt utlämnande att stå där och svettas järnet och skaka av mjölksyra. Särskilt för oss och mig som inte är vana vid att hänga på gymmet (aldrig kul att inte vara bra på någonting men det är en ju alltid i början). Just förmågan och viljan att kunna vara sårbar i en grupp är vital för att våga göra misstag och fel, vilket i sin tur är en förutsättning för att våga testa nytt (läs utveckla).

Jag tror även att det finns ett värde i att utsätta sig för den fysiska smärta som kan komma med träning. Det gör ont att utvecklas på både det mentala och fysiska planet, i alla fall för stunden. Men du klarar mer än vad du tror och när du väl börjar göra framsteg och plockar delmål så är det, nästan, alltid värt det.

Att sätta upp mål och kämpa för att dem, förbättrad hälsa och form mixat med lite endorfiner och att få känna trygghet i ditt team kommer i sin tur att ge dig ökat självförtroende.

Att göra något som inte är direkt kopplat till jobbet är också viktigt för oss som grupp och team – och då inte bara den vanliga AWn som kan komma med en öl och samma vanliga prat runt AW-bordet. High fives, skratt och att inte “bara” vara din roll och funktion är också viktigt för att bygga en bättre känsla i teamet. Varje vecka har vi något att se fram emot (nåja) och något att prata om dagen efter. En gemensam ritual. Av det skälet är det viktigt att vi hittar ett koncept som alla känner att de kan och vill delta i, oavsett vart du är i din egen träning eller vart du är i livet.

Hur kopplar vi en gemensam träning mot prestation och utveckling i bolaget?

Målet med att träna tillsammans varje tisdag är ett sätt att jobba med hela teamet och ett av många viktiga moment för den resa vi gör med Qleano. Att bygga och växa ett bolag är inte en enkel resa.

För att kunna ta oss an de utmaningar som vi hela tiden hanterar behöver vi; ha självförtroende, en vana av att jobba mot tuffa mål, ett starkt team där du tillåts att vara dig själv och sårbar, våga utmana oss själva och varandra och hantera de motgångar som kommer, för de kommer. Vi behöver också driva på kontinuerliga förbättringar och optimering i allt vi gör. Ett gemensamt träningspass ökar sannolikheten för att alla i bolaget tränar i alla fall en gång per vecka, vilket i sig är viktigt för att må bra och orka i det långa loppet.

Team Qleanos gruppträning fångar upp många av dessa delar och gör ovanstående faktorer konkreta och lätta att ta på, träning och idrott är ofta en lättanvänd metafor att ta till. Hela konceptet rymmer också många faktorer som är viktiga för oss i vår värdegrund och företagskultur; fokus på ständiga förbättringar och optimering, långsiktighet, team och att din utveckling avgör bolagets utveckling.

Miljarderna börsen går miste om och VC-fondernas …

Vid det här laget vet du om att en ny vecka betyder ett nytt avsnitt av Peptalk! Den kanske största nyheten den här veckan...
Dan Lainio
5 min read

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 8 =